Do góry

Przekąski Przepis na:

Dorsz w galarecie

Dorsz w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 910

Dodano:

Odsłon: 7871

pyszne danie zimowe

Składniki

  • 6 filetów dorsza bez skóry
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 cebula
  • żelatyna na 3.5 l wody
  • listek laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, szczypta soli
  • 2 jajka ugotowane na twardo
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. - do garnka nalać wody, dodać pietruszkę i marchewkę pokrojoną talarki, cała cebulę + listek laurowy, ziele angielskie, kilka ziarenek pieprzu.
    Gotować około 20 mniut, dodać sól, pieprz do smaku.
    - rybę umyć usunąć ości, pokroić na kawałki, dodać do wywaru, gotować jeszcze 5-10 minut

  2. -Rybę wyjąć z garnka ułożyć na półmisku, przystroić plasterkami marchewki i ugotowanego na twardo jajka
    -do klarownego wywaru dodać żelatynę i rozmieszać wg przepisu, zalać rybę i pozostawić do stężenia w chłodnym miejscu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 07 stycznia 2014 Uwielbiam ryby w galarecie :) A galareta wyszła Ci super klarowna, to rzadkość :))

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń