Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowa galareta z warzywami
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 428
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8451
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13430
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 428
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8451
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13430
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Składniki
Do garnka przełożyć nogi z kurczaka, marchew, por, seler, liść laurowy, ziele, sól. Wlewamy wodę tylko do przykrycia składników. Gotujemy całość do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie ok. 2 godziny. Gdy mięso będzie miękkie przecedzamy wywar. Mięso obieramy ze skóry i rozdrabniamy na mniejsze kawałki, marchewkę kroimy w kostkę. Odmierzamy 700 ml wywaru i dodajemy 4 łyżki żelatyny. Mieszamy, aż żelatyna się rozpuści. (Jeśli chcemy zrobić więcej galaretek to na 1l wywaru przypada ok. 6 łyżek żelatyny). Do kubeczków wkładamy przygotowane składniki: mięso, plasterek jajka, groszek, marchew, natkę pietruszki. Zalewamy przygotowanym wywarem. Wkładamy do lodówki do stężenia. Smacznego!