Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowa galareta z warzywami
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 342
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4885
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 342
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4885
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 110
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 146
Składniki
Do garnka przełożyć nogi z kurczaka, marchew, por, seler, liść laurowy, ziele, sól. Wlewamy wodę tylko do przykrycia składników. Gotujemy całość do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie ok. 2 godziny. Gdy mięso będzie miękkie przecedzamy wywar. Mięso obieramy ze skóry i rozdrabniamy na mniejsze kawałki, marchewkę kroimy w kostkę. Odmierzamy 700 ml wywaru i dodajemy 4 łyżki żelatyny. Mieszamy, aż żelatyna się rozpuści. (Jeśli chcemy zrobić więcej galaretek to na 1l wywaru przypada ok. 6 łyżek żelatyny). Do kubeczków wkładamy przygotowane składniki: mięso, plasterek jajka, groszek, marchew, natkę pietruszki. Zalewamy przygotowanym wywarem. Wkładamy do lodówki do stężenia. Smacznego!