Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowa galareta z warzywami
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1997
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1997
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38624
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1347
Składniki
Do garnka przełożyć nogi z kurczaka, marchew, por, seler, liść laurowy, ziele, sól. Wlewamy wodę tylko do przykrycia składników. Gotujemy całość do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie ok. 2 godziny. Gdy mięso będzie miękkie przecedzamy wywar. Mięso obieramy ze skóry i rozdrabniamy na mniejsze kawałki, marchewkę kroimy w kostkę. Odmierzamy 700 ml wywaru i dodajemy 4 łyżki żelatyny. Mieszamy, aż żelatyna się rozpuści. (Jeśli chcemy zrobić więcej galaretek to na 1l wywaru przypada ok. 6 łyżek żelatyny). Do kubeczków wkładamy przygotowane składniki: mięso, plasterek jajka, groszek, marchew, natkę pietruszki. Zalewamy przygotowanym wywarem. Wkładamy do lodówki do stężenia. Smacznego!