Do góry

Przekąski Przepis na:

Drobiowa galareta z warzywami

Drobiowa galareta z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 277 Ocena: 13895

Dodano:

Odsłon: 6277

Drobiowa galareta z warzywami

Składniki

  • Nóżki z kurczaka 4 sztuki
  • Marchew 3 małe
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie 3 kulki
  • Seler ćwiartka
  • Por mały kawałek
  • Sól Żelatyna 4 łyżki
  • Groszek konserwowy 1/3 puszki
  • Jajko ugotowane na twardo 2
  • Natka Pietuszki 2 gałązki
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Drobiowa galareta z warzywami

Przygotowanie

  1. Do garnka przełożyć nogi z kurczaka, marchew, por, seler, liść laurowy, ziele, sól. Wlewamy wodę tylko do przykrycia składników. Gotujemy całość do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie ok. 2 godziny.


    Gdy mięso będzie miękkie przecedzamy wywar. Mięso obieramy ze skóry i rozdrabniamy na mniejsze kawałki, marchewkę kroimy w kostkę. Odmierzamy 700 ml wywaru i dodajemy 4 łyżki żelatyny. Mieszamy, aż żelatyna się rozpuści. (Jeśli chcemy zrobić więcej galaretek to na 1l wywaru przypada ok. 6 łyżek żelatyny).


    Do kubeczków wkładamy przygotowane składniki: mięso, plasterek jajka, groszek, marchew, natkę pietruszki. Zalewamy przygotowanym wywarem. Wkładamy do lodówki do stężenia. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń