Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój kiełbaskowy debiut,nawet się udały.Smakowo również,podpatrzyłam Mariolę ,nie dorównam Jej nigdy w masarskich wyrobach,ale cieszy mnie ,że dałam radę.Serdecznie Wam polecam:)
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40697
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3430
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40697
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1085
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 263
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3430
Składniki
Kurczaka i nogi obrać ze skóry .Skórę wyrzuciłam.Jeśli ona Wam nie przeszkadza możecie zmielić razem z mięsem. Mięso oddzielić od kości,pokroić i zmielić wraz z czosnkiem. Mięsa obranego było 2kg Mięso doprawić majerankiem,pieprzem i solą do smaku.Ja lubię dobrze doprawione mięso więc nie żałowałam pieprzu:) Jelita wcześniej namoczyć w zimnej wodzie,zmienić ją kilka razy,a na końcu przepłukać środek jelit pod bieżącą wodą. Założyć na maszynkę do mielenia końcówkę do wyrobu wędlin,nałożyć na nią jelito,tak by było go nałożonego więcej. Mięso wkładać w otwór maszynki ,popychać do środka i i kiedy już wychodzi do jelita powoli sciągać jelito wraz z napełnionymi kiełbaskami. Gotowe kiełbaski zawijać co kilkanaście cm,by były krótsze.
Nie parzyłam ich tylko kilka upiekłam w piekarniku,resztę zamroziłam,a kilka udusiłam z cebulką. Wyszły bardzo smaczne,jednak co własny wyrób,to własny.Wiemy co jemy. Z tej ilości wyszło mi 17 kiełbasek.
Smacznego życzę!