Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój kiełbaskowy debiut,nawet się udały.Smakowo również,podpatrzyłam Mariolę ,nie dorównam Jej nigdy w masarskich wyrobach,ale cieszy mnie ,że dałam radę.Serdecznie Wam polecam:)
Kurczaka i nogi obrać ze skóry .Skórę wyrzuciłam.Jeśli ona Wam nie przeszkadza możecie zmielić razem z mięsem.
Mięso oddzielić od kości,pokroić i zmielić wraz z czosnkiem.
Mięsa obranego było 2kg
Mięso doprawić majerankiem,pieprzem i solą do smaku.Ja lubię dobrze doprawione mięso więc nie żałowałam pieprzu:)
Jelita wcześniej namoczyć w zimnej wodzie,zmienić ją kilka razy,a na końcu przepłukać środek jelit pod bieżącą wodą.
Założyć na maszynkę do mielenia końcówkę do wyrobu wędlin,nałożyć na nią jelito,tak by było go nałożonego więcej.
Mięso wkładać w otwór maszynki ,popychać do środka i i kiedy już wychodzi do jelita powoli sciągać jelito wraz z napełnionymi kiełbaskami.
Gotowe kiełbaski zawijać co kilkanaście cm,by były krótsze.
Nie parzyłam ich tylko kilka upiekłam w piekarniku,resztę zamroziłam,a kilka udusiłam z cebulką.
Wyszły bardzo smaczne,jednak co własny wyrób,to własny.Wiemy co jemy.
Z tej ilości wyszło mi 17 kiełbasek.
Smacznego życzę!
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7828
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2119
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7828
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2119
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 30015
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5039
Składniki
Kurczaka i nogi obrać ze skóry .Skórę wyrzuciłam.Jeśli ona Wam nie przeszkadza możecie zmielić razem z mięsem. Mięso oddzielić od kości,pokroić i zmielić wraz z czosnkiem. Mięsa obranego było 2kg Mięso doprawić majerankiem,pieprzem i solą do smaku.Ja lubię dobrze doprawione mięso więc nie żałowałam pieprzu:) Jelita wcześniej namoczyć w zimnej wodzie,zmienić ją kilka razy,a na końcu przepłukać środek jelit pod bieżącą wodą. Założyć na maszynkę do mielenia końcówkę do wyrobu wędlin,nałożyć na nią jelito,tak by było go nałożonego więcej. Mięso wkładać w otwór maszynki ,popychać do środka i i kiedy już wychodzi do jelita powoli sciągać jelito wraz z napełnionymi kiełbaskami. Gotowe kiełbaski zawijać co kilkanaście cm,by były krótsze.
Nie parzyłam ich tylko kilka upiekłam w piekarniku,resztę zamroziłam,a kilka udusiłam z cebulką. Wyszły bardzo smaczne,jednak co własny wyrób,to własny.Wiemy co jemy. Z tej ilości wyszło mi 17 kiełbasek.
Smacznego życzę!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z warzywami i serem
Przekąski
Tarta z mascarpone i szparagami
Przekąski
Jajka pod pierzynką
Przekąski
Ekspresowe racuchy z jabłkami
Tortilla z warzywami i serem
Szybka i prosta przekąska pięknie się prezentuje na stole idealna na różne ok...
Odsłon: 27
Tarta z mascarpone i szparagami
Dziś przepis na pyszną tartę. Bardzo niedużo pracy, a efekt murowany. Tarta i...
Odsłon: 53