Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-07-2008
Pomysł na obiad.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1043
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23054
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1043
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104865
Składniki
Paprykę włóż do gorącego piekarnika i opiekaj 20 min. Bakłażana pokrój w plastry, posól, odłóż na 10-15 minut. Pokrój w plastry cukinię. Bakłażana opłucz razem z plastrami cukinii ułóż na ruszcie z piekarnika i opiekaj około 7 min. Wyjmij paprykę, przestudź, następnie obierz. Mięso opłucz, osusz, pokrój w paski, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami przyprawy oraz solą i pieprzem. Odstaw na 20 min. Następnie ponadziewaj na patyczki do szaszłyków. Opiekaj 8 min na grillu. Plastry bakłażana poprzekładaj plastrami cukinii i paseczkami papryki, skrop octem balsamicznym i oliwą. Podaj jako sałatkę do szaszłyków.