Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 06-07-2008
Pomysł na obiad.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1051
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2962
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1051
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2962
Składniki
Paprykę włóż do gorącego piekarnika i opiekaj 20 min. Bakłażana pokrój w plastry, posól, odłóż na 10-15 minut. Pokrój w plastry cukinię. Bakłażana opłucz razem z plastrami cukinii ułóż na ruszcie z piekarnika i opiekaj około 7 min. Wyjmij paprykę, przestudź, następnie obierz. Mięso opłucz, osusz, pokrój w paski, wymieszaj z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami przyprawy oraz solą i pieprzem. Odstaw na 20 min. Następnie ponadziewaj na patyczki do szaszłyków. Opiekaj 8 min na grillu. Plastry bakłażana poprzekładaj plastrami cukinii i paseczkami papryki, skrop octem balsamicznym i oliwą. Podaj jako sałatkę do szaszłyków.