Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę galaretę jest prosty i nieskomplikowany, a galareta smaczna i dla osób którzy nie lubią nóżek wieprzowych. Polecam na świąteczny stół i nie tylko.
garnek, deska, nóż, miseczki, łyżka,
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117983
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8368
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117983
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8368
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3108
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2079
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1526
Składniki
Do garnka z zimną wodą wkładamy opłukane mięso, obrane warzywa, por, podsmażoną cebulę oraz liście laurowe, ziele angielskie. Doprowadzamy do zagotowania. Po zagotowaniu zmniejszamy płomień gazu i gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Gdy mięso i warzywa są miękkie wyjmujemy i studzimy, nastepnie kroimy mięso i warzywa w kostkę. Wywar przecedzamy przez drobne sitko, ponownie wstawiamy na gaz i doprowadzamy do zagotowania, po zagotowaniu wyłączamy i do gorącego wywaru dodajemy żelatynę dokładnie mieszając do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Doprawiamy solą, pieprzem do smaku i opcjonalnie odrobiną przyprawy uniwersalnej Kucharek. Do całości wkładamy pokrojone mięso z warzywami oraz odsączoną kukurydzę i groszek konserwowy, a także listki natki pietruszki. Mieszamy. Tak przygotowany wywar mięsno warzywny rozlewamy do szklanych miseczek lub pojemniczków i odkładamy w chłodne miejsce do całkowitego stężenia. (pamiętając aby za każdym nabieraniem wywar przemieszać ). Można również całość wlać do większego naczynia czy foremki i odstawić do stężenia. Smacznego
Wywar gotowy do rozlania do miseczek.
Pełne miseczki odkładamy do całkowitego stężenia.
Galareta gotowa do podania. Smacznego