Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na bułeczki drożdżowe z szynką i serem. Smacznego!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181949
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 181
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181949
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 181
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto (mąka, jako, ciepłe mleko, drożdże, sól, cukier) umieszczamy w misie miksera i wyrabiamy za pomocą mieszadła typu hak około 10-15min lub wyrabiamy ręcznie Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części, każdą wałkujemy na kształt prostokąta
Na oba placki nakładamy po 3 łyżki ketchupu i rozsmarowujemy Następnie nakładamy szynkę oraz ser (jak na zdjęciach) Boki ciasta zawijamy do środka Kroimy na mniejsze bułeczki Bułeczki układamy na papierze do pieczenia, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut