Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na bułeczki drożdżowe z szynką i serem. Smacznego!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 223
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 184
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2663
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 223
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 184
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2663
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto (mąka, jako, ciepłe mleko, drożdże, sól, cukier) umieszczamy w misie miksera i wyrabiamy za pomocą mieszadła typu hak około 10-15min lub wyrabiamy ręcznie Ciasto odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę Po tym czasie ciasto dzielimy na dwie części, każdą wałkujemy na kształt prostokąta
Na oba placki nakładamy po 3 łyżki ketchupu i rozsmarowujemy Następnie nakładamy szynkę oraz ser (jak na zdjęciach) Boki ciasta zawijamy do środka Kroimy na mniejsze bułeczki Bułeczki układamy na papierze do pieczenia, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 25 minut