Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak pizzy, szybko się robi, a ich chrupanie wciąga jak jedzenie paluszków.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 274
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2283
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4373
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1296
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 274
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Jeszcze ciepłe rozgniatamy z margaryną. Zostawiamy na krótką chwilę, w tym czasie przygotowujemy rozczyn drożdżowy i pozwalamy lekko wyrosnąć. Dodajemy rozczyn, mąkę, jajko, sól i formujemy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty o bokach ok. 7-8 cm.
Kwadraty smarujemy koncentratem pomidorowym i układamy pokrojone warzywa, grzyby i szynkę. Posypujemy przyprawami i kładziemy ser. Zwijamy pierożki. Na wierzchu smarujemy białkiem.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, na złoty kolor.