Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak pizzy, szybko się robi, a ich chrupanie wciąga jak jedzenie paluszków.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21754
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 397
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21754
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 397
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Jeszcze ciepłe rozgniatamy z margaryną. Zostawiamy na krótką chwilę, w tym czasie przygotowujemy rozczyn drożdżowy i pozwalamy lekko wyrosnąć. Dodajemy rozczyn, mąkę, jajko, sól i formujemy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty o bokach ok. 7-8 cm.
Kwadraty smarujemy koncentratem pomidorowym i układamy pokrojone warzywa, grzyby i szynkę. Posypujemy przyprawami i kładziemy ser. Zwijamy pierożki. Na wierzchu smarujemy białkiem.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, na złoty kolor.