Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak pizzy, szybko się robi, a ich chrupanie wciąga jak jedzenie paluszków.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 632
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1575
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8967
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 632
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1575
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8967
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Jeszcze ciepłe rozgniatamy z margaryną. Zostawiamy na krótką chwilę, w tym czasie przygotowujemy rozczyn drożdżowy i pozwalamy lekko wyrosnąć. Dodajemy rozczyn, mąkę, jajko, sól i formujemy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty o bokach ok. 7-8 cm.
Kwadraty smarujemy koncentratem pomidorowym i układamy pokrojone warzywa, grzyby i szynkę. Posypujemy przyprawami i kładziemy ser. Zwijamy pierożki. Na wierzchu smarujemy białkiem.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, na złoty kolor.