Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak pizzy, szybko się robi, a ich chrupanie wciąga jak jedzenie paluszków.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1088
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3013
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1088
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3013
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Jeszcze ciepłe rozgniatamy z margaryną. Zostawiamy na krótką chwilę, w tym czasie przygotowujemy rozczyn drożdżowy i pozwalamy lekko wyrosnąć. Dodajemy rozczyn, mąkę, jajko, sól i formujemy ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i kroimy na kwadraty o bokach ok. 7-8 cm.
Kwadraty smarujemy koncentratem pomidorowym i układamy pokrojone warzywa, grzyby i szynkę. Posypujemy przyprawami i kładziemy ser. Zwijamy pierożki. Na wierzchu smarujemy białkiem.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, na złoty kolor.