Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, cynamonowe bułeczki idealne na śniadanie lub do kawy ;)
Do miski skruszyć drożdże, dodać kilka łyżek cukru i poczekać, aż się rozpuszczą. Jaja zmiksować z pozostałym cukrem na pulchną masę. Do rozpuszczonych drożdży dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka i pozostawić na kilka minut. Następnie dodać ugniecione ziemniaki, masę jajeczną, stopione masło i pozostałe mleko i mąkę, wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 80 min. do wyrośnięcia. Marmoladę wymieszać z serkiem.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 10 szt). Każdą rozwałkować i nałożyć nadzienie. Następnie zgiąć na pół i zwinąć w rulon. Układać w okrągłej formie wyłożonej papierem do pieczenia i przed pieczeniem posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piec w temp.170 stopni przez ok. 35-40 min. Przed podaniem ostudzić.
Smacznego!
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 67
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 29
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Najprostszy i najszybszy sernik z truskawkami. Ale co najważniejsze jeden z n...
Odsłon: 67
Pyszne, proste w przygotowaniu i bardzo ste żeberka.
Odsłon: 29
Kolorowy i przepyszny sernik, który w środku kryje niespodziankę, a i zewnątr...
Odsłon: 46
Składniki
Do miski skruszyć drożdże, dodać kilka łyżek cukru i poczekać, aż się rozpuszczą. Jaja zmiksować z pozostałym cukrem na pulchną masę. Do rozpuszczonych drożdży dodać kilka łyżek mąki i ciepłego mleka i pozostawić na kilka minut. Następnie dodać ugniecione ziemniaki, masę jajeczną, stopione masło i pozostałe mleko i mąkę, wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić na ok. 80 min. do wyrośnięcia. Marmoladę wymieszać z serkiem.
Gotowe ciasto podzielić na równe części (u mnie 10 szt). Każdą rozwałkować i nałożyć nadzienie. Następnie zgiąć na pół i zwinąć w rulon. Układać w okrągłej formie wyłożonej papierem do pieczenia i przed pieczeniem posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piec w temp.170 stopni przez ok. 35-40 min. Przed podaniem ostudzić. Smacznego!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 4589
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 246