Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne pierogi to moja propozycja na słodką przekąskę dla każdego łasucha ;)
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 179
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 47
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 382
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 179
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 47
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1113
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 382
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i udusić na maśle z dodatkiem brązowego cukru. Drożdże rozpuścić z łyżką cukru. Dodać kilka łyżek mleka i mąki, odstawić zaczyn na kilka minut. Jaja ubić z pozostałym cukrem. Do zaczynu przelać pozostałe mleko, stopione masło, ubite jaja, przesypać mąkę i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto rozwałkować, wycinać krążki (dość duże) i nakładać jabłkowy farsz.
Skleić i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 25 min. Podawać np. ze słodką śmietanką. Smacznego!