Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne pierogi to moja propozycja na słodką przekąskę dla każdego łasucha ;)
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 409
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 51
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 127
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 409
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 51
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 127
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i udusić na maśle z dodatkiem brązowego cukru. Drożdże rozpuścić z łyżką cukru. Dodać kilka łyżek mleka i mąki, odstawić zaczyn na kilka minut. Jaja ubić z pozostałym cukrem. Do zaczynu przelać pozostałe mleko, stopione masło, ubite jaja, przesypać mąkę i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto rozwałkować, wycinać krążki (dość duże) i nakładać jabłkowy farsz.
Skleić i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 25 min. Podawać np. ze słodką śmietanką. Smacznego!