Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne pierogi to moja propozycja na słodką przekąskę dla każdego łasucha ;)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1283
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4366
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1283
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 268
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i udusić na maśle z dodatkiem brązowego cukru. Drożdże rozpuścić z łyżką cukru. Dodać kilka łyżek mleka i mąki, odstawić zaczyn na kilka minut. Jaja ubić z pozostałym cukrem. Do zaczynu przelać pozostałe mleko, stopione masło, ubite jaja, przesypać mąkę i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto rozwałkować, wycinać krążki (dość duże) i nakładać jabłkowy farsz.
Skleić i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 25 min. Podawać np. ze słodką śmietanką. Smacznego!