Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne pierogi to moja propozycja na słodką przekąskę dla każdego łasucha ;)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456966
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1267
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2130
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456966
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1267
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2130
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 523
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i udusić na maśle z dodatkiem brązowego cukru. Drożdże rozpuścić z łyżką cukru. Dodać kilka łyżek mleka i mąki, odstawić zaczyn na kilka minut. Jaja ubić z pozostałym cukrem. Do zaczynu przelać pozostałe mleko, stopione masło, ubite jaja, przesypać mąkę i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.
Gotowe ciasto rozwałkować, wycinać krążki (dość duże) i nakładać jabłkowy farsz.
Skleić i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować roztrzepanym jajem z mlekiem. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 25 min. Podawać np. ze słodką śmietanką. Smacznego!