Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te chrupiące paluchy drożdżowe przygotowałam na imprezę urodzinową córki. Bardzo proste i smaczne :) Oczywiście ładniej prezentowały by się poskręcane ale zajęło by to za dużo czasu, a takie proste też smakowały.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 704
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 271
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9371
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 704
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 271
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9371
Składniki
W miseczkę kruszymy drożdże, dodajemy ciepłe mleko, 2 łyżki mąki, mieszamy, zostawiamy na 10 minut by zaczyn ruszył. Następnie dodajemy jajko, olej, sól, czosnek granulowany i mąkę dobrze wyrabiamy, jak się klei podsypujemy mąki. Zostawiamy w ciepłym miejscu na 20 minut by troszkę ruszyło. Wyrośnięte ciasto wałkujemy na cienki placek, posypujemy startym serem i kroimy na 10 centymetrowe paski, które z kolei kroimy na cienkie paseczki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy na złoty kolor około 10- 15 minut w 180 stopniach. Możemy posypać innymi dodatkami lub ziołami ale u nas najchętniej jedzone są takie proste.