Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne racuchy pachnące drożdżami podane z serem i bananami, pyszności
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 229
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2001
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10157
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 954
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 229
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 2001
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10157
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 954
Składniki
Podgrzewam lekko mleko, odlewam ok. 150 ml do kubka. Wsypuję cukier i pokruszone drożdże. Odstawiam na jakieś 15 min. Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajka, dolewam zaczyn drożdżowy. Mieszam mikserem. Dolewam pozostałe mleko, mieszam. Ciasto pozostawiam na kilka minut. Trochę powinno podrosnąć.
Smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
W tym czasie miksuję serek z cukrem pudrem. Kroje banany. Racuchy podaję polane masą serową, udekorowane bananami i polane miodem. Deser jest słodziutki i pyszny
Wykorzystać można każde inne owoce, co kto lubi :)