Do góry

Przekąski Przepis na:

Drożdżowe racuchy z bananami

Drożdżowe racuchy z bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 54 Ocena: 534

Dodano:

Odsłon: 715

tradycyjne racuchy pachnące drożdżami podane z serem i bananami, pyszności

Składniki

  • 0,5 kg maki pszennej
  • 0,5 l mleka
  • 25 g drożdży
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru i szczypta soli
  • serek homogenizowany 250 g
  • łyzka cukru pudru
  • 2 banany
  • miód
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Podgrzewam lekko mleko, odlewam ok. 150 ml do kubka. Wsypuję cukier i pokruszone drożdże. Odstawiam na jakieś 15 min.

    Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajka, dolewam zaczyn drożdżowy. Mieszam mikserem. Dolewam pozostałe mleko, mieszam. Ciasto pozostawiam na kilka minut. Trochę powinno podrosnąć.

  2. Smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron.

  3. W tym czasie miksuję serek z cukrem pudrem. Kroje banany.
    Racuchy podaję polane masą serową, udekorowane bananami i polane miodem.
    Deser jest słodziutki i pyszny

  4. Wykorzystać można każde inne owoce, co kto lubi :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń