Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne racuchy pachnące drożdżami podane z serem i bananami, pyszności
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 419
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 275
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1436
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 419
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 275
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1436
Składniki
Podgrzewam lekko mleko, odlewam ok. 150 ml do kubka. Wsypuję cukier i pokruszone drożdże. Odstawiam na jakieś 15 min. Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajka, dolewam zaczyn drożdżowy. Mieszam mikserem. Dolewam pozostałe mleko, mieszam. Ciasto pozostawiam na kilka minut. Trochę powinno podrosnąć.
Smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
W tym czasie miksuję serek z cukrem pudrem. Kroje banany. Racuchy podaję polane masą serową, udekorowane bananami i polane miodem. Deser jest słodziutki i pyszny
Wykorzystać można każde inne owoce, co kto lubi :)