Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne racuchy pachnące drożdżami podane z serem i bananami, pyszności
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1311
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 1009
Polecam.
Odsłon: 276
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 15
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 1311
Świąteczna uczta prosto z Turcji. Przepyszny i dekoracyjny przysmak, będzie o...
Odsłon: 1009
Polecam.
Odsłon: 276
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 15
Składniki
Podgrzewam lekko mleko, odlewam ok. 150 ml do kubka. Wsypuję cukier i pokruszone drożdże. Odstawiam na jakieś 15 min. Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajka, dolewam zaczyn drożdżowy. Mieszam mikserem. Dolewam pozostałe mleko, mieszam. Ciasto pozostawiam na kilka minut. Trochę powinno podrosnąć.
Smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
W tym czasie miksuję serek z cukrem pudrem. Kroje banany. Racuchy podaję polane masą serową, udekorowane bananami i polane miodem. Deser jest słodziutki i pyszny
Wykorzystać można każde inne owoce, co kto lubi :)