Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne racuchy pachnące drożdżami podane z serem i bananami, pyszności
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3087
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 466
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2666
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3087
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 466
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2666
Składniki
Podgrzewam lekko mleko, odlewam ok. 150 ml do kubka. Wsypuję cukier i pokruszone drożdże. Odstawiam na jakieś 15 min. Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajka, dolewam zaczyn drożdżowy. Mieszam mikserem. Dolewam pozostałe mleko, mieszam. Ciasto pozostawiam na kilka minut. Trochę powinno podrosnąć.
Smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron.
W tym czasie miksuję serek z cukrem pudrem. Kroje banany. Racuchy podaję polane masą serową, udekorowane bananami i polane miodem. Deser jest słodziutki i pyszny
Wykorzystać można każde inne owoce, co kto lubi :)