Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne racuchy podane z musem truskawkowym...polecam ;)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30902
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1131
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30902
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3630
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4254
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1131
Składniki
Najpierw przygotować zaczyn, odstawić na kilka minut. następnie dodać pozostałe składniki, w tym serek i wyrobić ciasto, które będzie miało niezbyt gęstą konsystencję. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60 min.
W tym czasie umyte truskawki umyć i króciutko zmiksować dodatkiem cukru i śmietanki.
Z gotowego ciasta łyżką nabierać placuszki i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju, co chwila obracając. Przed podaniem polać musem. Smacznego!