Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne racuchy podane z musem truskawkowym...polecam ;)
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 90
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 37
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 410
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 520
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1258
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 90
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 37
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 410
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 520
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1258
Składniki
Najpierw przygotować zaczyn, odstawić na kilka minut. następnie dodać pozostałe składniki, w tym serek i wyrobić ciasto, które będzie miało niezbyt gęstą konsystencję. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60 min.
W tym czasie umyte truskawki umyć i króciutko zmiksować dodatkiem cukru i śmietanki.
Z gotowego ciasta łyżką nabierać placuszki i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju, co chwila obracając. Przed podaniem polać musem. Smacznego!