Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne racuchy podane z musem truskawkowym...polecam ;)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 685
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 93
Składniki
Najpierw przygotować zaczyn, odstawić na kilka minut. następnie dodać pozostałe składniki, w tym serek i wyrobić ciasto, które będzie miało niezbyt gęstą konsystencję. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60 min.
W tym czasie umyte truskawki umyć i króciutko zmiksować dodatkiem cukru i śmietanki.
Z gotowego ciasta łyżką nabierać placuszki i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju, co chwila obracając. Przed podaniem polać musem. Smacznego!