Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwijane drożdżówki z masą krówkową o smaku orzechowym to naprawdę świetny pomysł na dodatek do kawy :)
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 205
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 85
Składniki
Jaja ubijać przez kilka minut mikserem. Drożdże skruszyć do miski, dodać brązowy cukier, 2-3 łyżki mąki pszennej i tyle samo mleka. Wymieszać i odczekać kilka minut. Następnie dodać resztę składników, w tym ubite jaja i stopione masło. Wyrobić ciasto drożdżowe. Gotowe przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60 min.
Następnie ciasto rozwałkować w prostokąt i rozsmarować na nim masę krówkową, po czym ciasto zwinąć i ciąć paski szerokości 2-3 cm.
Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić do napuszenia. Przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch żółtkiem roztrzepanym z mlekiem. Piec w temp. 180 stopni przez ok. 20 min. Smacznego!