Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżówki to chyba ulubiona przekąska większości z nas ;) ja proponuję z dodatkiem sera ricotty i borówek amerykańskich
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14474
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19552
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1823
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14474
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19552
Składniki
Drożdże skruszyć do miski zasypać cukrem i odstawić do rozpuszczenia. Potem wlać stopione masło, maślankę, dodać mąkę, jajo i wyrobić ciasto drożdżowe. Ciasto, które będzie lepiące należy przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 min. W tym czasie ser połączyć z miodem i cukrem. Wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 8 szt). Każdą część spłaszczyć, posmarować serem i nałożyć umyte i osuszone owoce.
Zwinąć bułeczki. Odłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia na ok. 25 min. Wierzch posmarować żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piec w temp. 190 stopni przez ok. 20-30 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego!