Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe drożdżówki z serem zapraszam po przepis
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28506
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5628
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 938
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28506
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 73
Składniki
Do miski daje mąkę z cukrem i cukrem wanilinowym ,wlewam ostudzona rozpuszczoną margarynę wbijam jajko ,drożdże rozpuszczam w ciepłym mleku wlewam do miski zagniatam ciasto i odstawiam po przykryciem do wyrośnięcia na 2 godziny .
Masa serowa Do miski daje 2 zóltka cukier puder, cukier wanilinowy ,mąkę ziemniaczana lub budyń oraz ser z wiaderka ucieram na gładką masę.
Gdy ciasto wyrośnie wyrabiam je podsypując mąką by sie do rak nie kleiło ,dużą blachę wykladam papierem do pieczenia i z ciasta niewielkie kulki jak na beleczki układam na blaszce w sporych odstępach .
Biorę szklankę smaruje jej dno olejem by sie nie kleciła do ciasta i na środku każdej bułeczki robię wgłębienie szklanka na ser.
Masę serowa nakładam w zrobione szklanka dołki a boki drożdżówek smaruje rozbełtanym jajkiem piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obojgu 30 minut w 200 stopniach. Po dokładne wykonanie zapraszam na film smacznego .