Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka maja wariacja na temat drożdżowego ciasta na słono ;)
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 136
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 136
Składniki
Na maśle zeszklić cebule i dodać pokrojone pieczarki, usmażyć. Kurczaka pokroić w kostkę i na maśle usmażyć z dodatkiem przypraw. Drożdże skruszyć do miski, dodać brązowy cukier, wymieszać. Następnie dodać ciepłe mleko i kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym ugniecione ziemniaki i wszystkie składniki połączyć. Na końcu przełożyć ostudzone pieczarki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować, przełożyć kurczaka i odcedzoną kukurydzę. Ciasto zwinąć w rulon i przełożyć do wysmarowanej keksówki. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajem wymieszanym z mlekiem.
Piec w temp. 220 stopni przez ok. 25-30 min. Ja podałam z gorącymi pieczarkami i kremówką, ale można podać z ulubionym sosem :) Smacznego!