Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka maja wariacja na temat drożdżowego ciasta na słono ;)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2493
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422827
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2493
Składniki
Na maśle zeszklić cebule i dodać pokrojone pieczarki, usmażyć. Kurczaka pokroić w kostkę i na maśle usmażyć z dodatkiem przypraw. Drożdże skruszyć do miski, dodać brązowy cukier, wymieszać. Następnie dodać ciepłe mleko i kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym ugniecione ziemniaki i wszystkie składniki połączyć. Na końcu przełożyć ostudzone pieczarki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować, przełożyć kurczaka i odcedzoną kukurydzę. Ciasto zwinąć w rulon i przełożyć do wysmarowanej keksówki. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajem wymieszanym z mlekiem.
Piec w temp. 220 stopni przez ok. 25-30 min. Ja podałam z gorącymi pieczarkami i kremówką, ale można podać z ulubionym sosem :) Smacznego!