Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka maja wariacja na temat drożdżowego ciasta na słono ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10766
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6194
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13098
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4840
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10766
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6194
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5366
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13098
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4840
Składniki
Na maśle zeszklić cebule i dodać pokrojone pieczarki, usmażyć. Kurczaka pokroić w kostkę i na maśle usmażyć z dodatkiem przypraw. Drożdże skruszyć do miski, dodać brązowy cukier, wymieszać. Następnie dodać ciepłe mleko i kilka łyżek mąki, wymieszać i odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym ugniecione ziemniaki i wszystkie składniki połączyć. Na końcu przełożyć ostudzone pieczarki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować, przełożyć kurczaka i odcedzoną kukurydzę. Ciasto zwinąć w rulon i przełożyć do wysmarowanej keksówki. Przed włożeniem do piekarnika posmarować jajem wymieszanym z mlekiem.
Piec w temp. 220 stopni przez ok. 25-30 min. Ja podałam z gorącymi pieczarkami i kremówką, ale można podać z ulubionym sosem :) Smacznego!