Do góry

Przekąski Przepis na:

Duszone kawałki boczku z cebulą.

Duszone kawałki boczku z cebulą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1454 Ocena: 18998

Dodano:

Odsłon: 255

Duszone kawałki boczku z cebulą podane z marynowanymi ogórkami i domowym pieczywem.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wymyte mięso kroimy na kawałki (w większą kostkę), solimy, pieprzymy, posypujemy majerankiem i nacieramy w przyprawach. Nagrzewamy patelnię z tłuszczem i układamy na gorącej patelni kawałki pokrojonego boczku. Smażymy z obu stron na rumiany kolor, dodajemy pokrojoną, osoloną cebulę w piórka. Smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem do momentu zmiękczenia mięsa i cebuli.

  2. Usmażone kawałki mięsa podajemy z marynowanym ogórkiem i domowym pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń