Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzystając z chwili wolnego czasu chciałabym podzielić się z Wami przepisem na dwuskładnikowe pancakes. Są absolutnie rewelacyjne: delikatne i puszyste, a czas ich zrobienia nie przekracza 10 minut! Kiedy postanowiłam je zrobić byłam pełna obaw, ale jak się okazało - zupełnie niepotrzebnie. :) Ciasto jest naturalnie słodkie od banana, a jajka sprawiają, że naleśniczki są puszyste.
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 148
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 688
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 148
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 688
Składniki
Jajka roztrzepujemy. Dodajemy pokrojonego w plasterki banana i wszystko razem blendujemy. Smażymy na patelni z powłoką nieprzywierającą, nakładając 1 dużą łyżkę "ciasta". Rumienimy z obu stron. Podajemy na ciepło z dżemem wiśniowym lub jogurtem naturalnym. Można także wymieszać łyżkę dżemu z jogurtem i tak podawać. W obu wersjach smakuje rewelacyjnie. :)