Do góry

Przekąski Przepis na:

Dwuskładnikowe pancakes

Dwuskładnikowe pancakes

Autor:

Przepisów i artykułów: 98 Ocena: 2478

Dodano:

Odsłon: 12525

Korzystając z chwili wolnego czasu chciałabym podzielić się z Wami przepisem na dwuskładnikowe pancakes. Są absolutnie rewelacyjne: delikatne i puszyste, a czas ich zrobienia nie przekracza 10 minut! Kiedy postanowiłam je zrobić byłam pełna obaw, ale jak się okazało - zupełnie niepotrzebnie. :) Ciasto jest naturalnie słodkie od banana, a jajka sprawiają, że naleśniczki są puszyste.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dwuskładnikowe pancakes

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepujemy. Dodajemy pokrojonego w plasterki banana i wszystko razem blendujemy.
    Smażymy na patelni z powłoką nieprzywierającą, nakładając 1 dużą łyżkę "ciasta". Rumienimy z obu stron.
    Podajemy na ciepło z dżemem wiśniowym lub jogurtem naturalnym. Można także wymieszać łyżkę dżemu z jogurtem i tak podawać. W obu wersjach smakuje rewelacyjnie. :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń