Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne danie na Święto Haloween.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23049
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1024
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104855
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 407
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23049
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1024
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104855
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 407
Składniki
Wykonanie: Ryż zalać 2 szklankami wody i ugotować z dodatkiem soli do miękkości. Dynię pokroić, rozłożyć na pergaminie w piekarniku, skropić odrobiną wody i upiec w temperaturze 180 stopni przez około ½ godziny. Następnie dynię zmiksować lub pognieść dobrze widelcem i połączyć z ryżem. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić ma maśle z dodatkiem kurkumy. Połączyć z masą ryżowo-dyniową , przyprawić do smaku i przełożyć do okrągłych miseczek posmarowanych tłuszczem. Dobrze ugnieść łyżką, przewrócić do góry dnem i uformować dynie. Z selera zrobić ogonki a z pokrojonych oliwek zęby i oczy.