Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne danie na Święto Haloween.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 374
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 389
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1467
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5693
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 374
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 389
Na stole świątecznym nie może jej zabraknąć.
Odsłon: 1467
Nie ma to jak domowe ciasta zgodzicie się ze mną? ja osobiście uwielbiam piec...
Odsłon: 5693
Składniki
Wykonanie: Ryż zalać 2 szklankami wody i ugotować z dodatkiem soli do miękkości. Dynię pokroić, rozłożyć na pergaminie w piekarniku, skropić odrobiną wody i upiec w temperaturze 180 stopni przez około ½ godziny. Następnie dynię zmiksować lub pognieść dobrze widelcem i połączyć z ryżem. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić ma maśle z dodatkiem kurkumy. Połączyć z masą ryżowo-dyniową , przyprawić do smaku i przełożyć do okrągłych miseczek posmarowanych tłuszczem. Dobrze ugnieść łyżką, przewrócić do góry dnem i uformować dynie. Z selera zrobić ogonki a z pokrojonych oliwek zęby i oczy.