Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne danie na Święto Haloween.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1016
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2788
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38738
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1016
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4424
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 453
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2788
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38738
Składniki
Wykonanie: Ryż zalać 2 szklankami wody i ugotować z dodatkiem soli do miękkości. Dynię pokroić, rozłożyć na pergaminie w piekarniku, skropić odrobiną wody i upiec w temperaturze 180 stopni przez około ½ godziny. Następnie dynię zmiksować lub pognieść dobrze widelcem i połączyć z ryżem. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić ma maśle z dodatkiem kurkumy. Połączyć z masą ryżowo-dyniową , przyprawić do smaku i przełożyć do okrągłych miseczek posmarowanych tłuszczem. Dobrze ugnieść łyżką, przewrócić do góry dnem i uformować dynie. Z selera zrobić ogonki a z pokrojonych oliwek zęby i oczy.