Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i smaczne danie na Święto Haloween.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 197
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1224
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 197
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1224
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13338
Składniki
Wykonanie: Ryż zalać 2 szklankami wody i ugotować z dodatkiem soli do miękkości. Dynię pokroić, rozłożyć na pergaminie w piekarniku, skropić odrobiną wody i upiec w temperaturze 180 stopni przez około ½ godziny. Następnie dynię zmiksować lub pognieść dobrze widelcem i połączyć z ryżem. Cebulę obrać, drobno posiekać i zrumienić ma maśle z dodatkiem kurkumy. Połączyć z masą ryżowo-dyniową , przyprawić do smaku i przełożyć do okrągłych miseczek posmarowanych tłuszczem. Dobrze ugnieść łyżką, przewrócić do góry dnem i uformować dynie. Z selera zrobić ogonki a z pokrojonych oliwek zęby i oczy.