Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piersi kurczaka w mojej wersji smaczne i uwielbiane przez dzieci :)
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 845
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 845
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15223
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
piersi kurczaka kroimy na kawałeczki, jajko z obiema mąkami śmietaną carry i przyprawami mieszamy na jednolitą masę (jak na naleśniki tylko gęściejsze) do masy wkładamy kurczaka dobrze obtaczamy smażymy na oleju na rumiano
sos żurawinę moczymy w gorącej wodzie ok 15 minut odlewamy wodę dodajemy majonez musztardę ucieramy blenderem na jednolity sos doprawiamy solą i pieprzem w każdy kawałek kurczaka wbijamy wykałaczkę z cebulką kawałkiem papryki i ogórka ja używam żurawiny suszonej bo ma bardziej wyrazisty smak chociaż kolor sosu nie jest zbyt czerwony można użyć dżemu z żurawiny wtedy bardziej będzie jedwabista konsystencja i kolor ale będzie bardziej rzadki sos SMACZNEGO