Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piersi kurczaka w mojej wersji smaczne i uwielbiane przez dzieci :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1248
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5775
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8811
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18375
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1248
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5775
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8811
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18375
Składniki
piersi kurczaka kroimy na kawałeczki, jajko z obiema mąkami śmietaną carry i przyprawami mieszamy na jednolitą masę (jak na naleśniki tylko gęściejsze) do masy wkładamy kurczaka dobrze obtaczamy smażymy na oleju na rumiano
sos żurawinę moczymy w gorącej wodzie ok 15 minut odlewamy wodę dodajemy majonez musztardę ucieramy blenderem na jednolity sos doprawiamy solą i pieprzem w każdy kawałek kurczaka wbijamy wykałaczkę z cebulką kawałkiem papryki i ogórka ja używam żurawiny suszonej bo ma bardziej wyrazisty smak chociaż kolor sosu nie jest zbyt czerwony można użyć dżemu z żurawiny wtedy bardziej będzie jedwabista konsystencja i kolor ale będzie bardziej rzadki sos SMACZNEGO