Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie, dzisiaj propozycja na przepyszne pączki z serem. Pączki są bardzo smaczne, delikatne i puszyste. Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto.
Do miski przekładam ser, dodaję żółtka, śmietanę i rozdrabniam blenderem, tak żeby powstała jednolita gładka masa.
Następnie dodaję wszystkie pozostałe składniki do miski i przez chwilę mieszam łyżką, tak żeby się połączyły.
Tak przygotowane ciasto przekładam na blat podsypany mąką i przez chwilę wyrabiam. Jeżeli ciasto byłoby za luźne to należy podsypać większą ilością mąki.
Następnie z ciasta odrywam kawałek wielkości orzecha włoskiego, dłonie oprószam mąką i formuję w dłoniach kulkę. Tak pączusie układam na papierze do pieczenia i smażę.
Smażenie pączków:
Pączki możemy smażyć na oleju, smalcu lub na smalcu i oleju. Ja smażę na oleju ze smalcem, w proporcji 1:1. Na filmiku dokładnie pokazałam jak smażę.
Tłuszcz rozgrzewam do temperatury około 170°C – 180°C, zmniejszam płonień na najmniejszy i smażę pączki około 2 minut, na jasno brązowy kolor. Usmażone układam na ręczniku papierowym aby osączyć z nadmiaru tłuszczu.
Lekko przestudzone oprószam cukrem pudrem.
Pączki z serem są gotowe, życzę smacznego.
Pozdrawiam Babcia Ewa
letnie i bardzo smaczne! Są to knedle z twarogu, a nie z ziemniaków
Odsłon: 15774
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4048
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 182
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 950
Pyszne i mięciutkie bułeczki z jabłkami prażonymi własnej roboty posypane chr...
Odsłon: 4048
Pyszny i soczysty schab w sosie pietruszkowym idealny na obiad lub imprezę ro...
Odsłon: 182
Wątróbka po wiejsku to propozycja dania nieco na słodko, nieco na kwaśno. Pod...
Odsłon: 950
Składniki
Do miski przekładam ser, dodaję żółtka, śmietanę i rozdrabniam blenderem, tak żeby powstała jednolita gładka masa.
Następnie dodaję wszystkie pozostałe składniki do miski i przez chwilę mieszam łyżką, tak żeby się połączyły. Tak przygotowane ciasto przekładam na blat podsypany mąką i przez chwilę wyrabiam. Jeżeli ciasto byłoby za luźne to należy podsypać większą ilością mąki.
Następnie z ciasta odrywam kawałek wielkości orzecha włoskiego, dłonie oprószam mąką i formuję w dłoniach kulkę. Tak pączusie układam na papierze do pieczenia i smażę.
Smażenie pączków: Pączki możemy smażyć na oleju, smalcu lub na smalcu i oleju. Ja smażę na oleju ze smalcem, w proporcji 1:1. Na filmiku dokładnie pokazałam jak smażę.
Tłuszcz rozgrzewam do temperatury około 170°C – 180°C, zmniejszam płonień na najmniejszy i smażę pączki około 2 minut, na jasno brązowy kolor. Usmażone układam na ręczniku papierowym aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Lekko przestudzone oprószam cukrem pudrem. Pączki z serem są gotowe, życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Przekąski
Wątrobowy torcik
Przekąski
Parówki z serwem otulone boczkiem
Przekąski
Jak gotować Szparagi?? Przepis na szparagi z sosem Holenderskim i Szynką Parmeńską
Nadziewane ziemniaczki z grilla
Dzisiaj polecam ziemniaczki nadziewane pysznościami, a następnie grillowane n...
Odsłon: 71
Wątrobowy torcik
Torcik z wątroby przełożony pysznym farszem smakuje wybornie. Dla smakoszy w...
Odsłon: 36