Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ich przygotowanie to dosłownie 10 min + pieczenie. Bardzo smaczne i sycące, idealne na odwiedziny niezapowiedzianych gości.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18471
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7052
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30615
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29355
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18471
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7052
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30615
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29355
Składniki
W miseczce umieszczamy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania sosu. Mieszamy dokładnie. Odstawiamy na bok
Rozwijamy jeden z płatów ciasta i smarujemy sosem, zostawiając po 1 cm od każdego brzegu.
Na połowie ciasta układamy wędlinę i posypujemy serem.
Przykrywamy drugim płatem ciasta, zaklejamy wszystkie brzegi
Wycinamy trójkąty
Zawijamy rogaliki i układamy na blaszce. Smarujemy dokładnie rozkłóconym jajkiem i posypujemy suszoną bazylią lub innymi ulubionymi ziołami.
Pieczemy 20-25 min w temperaturze 200 stopni (grzałka góra- dół)