Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ich przygotowanie to dosłownie 10 min + pieczenie. Bardzo smaczne i sycące, idealne na odwiedziny niezapowiedzianych gości.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8891
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 199
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 462
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8891
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 199
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 462
Składniki
W miseczce umieszczamy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania sosu. Mieszamy dokładnie. Odstawiamy na bok
Rozwijamy jeden z płatów ciasta i smarujemy sosem, zostawiając po 1 cm od każdego brzegu.
Na połowie ciasta układamy wędlinę i posypujemy serem.
Przykrywamy drugim płatem ciasta, zaklejamy wszystkie brzegi
Wycinamy trójkąty
Zawijamy rogaliki i układamy na blaszce. Smarujemy dokładnie rozkłóconym jajkiem i posypujemy suszoną bazylią lub innymi ulubionymi ziołami.
Pieczemy 20-25 min w temperaturze 200 stopni (grzałka góra- dół)