Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zdrowe i pyszne batoniki z mąki pełnoziarnistej i płatków owsianych. Płatki owsiane pomagają obniżyć poziom złego cholesterolu, dzięki zawartości beta-glukanów i błonnika. Banany zawierają cenne składniki odżywcze takie jak witamina B6, potas i mangan. Do tego przepisu idealnie nadają się przejrzałe, brązowe banany, więc dodatkowo „gotuję, nie marnuję”. Ciasteczka zawierają dużo błonnika, dzięki czemu usprawniają pracę jelit oraz zapewniają uczucie sytości na dłużej. Cukier kokosowy ma podobno niższy indeks glikemiczny, więc nie powoduje gwałtownych skoków cukru we krwi. Batoniki idealne na zdrową przekąskę!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25074
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1323
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25074
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 166
Składniki
Formę prostokątną 20x30 cm natłuścić na spodzie i bokach. Mąkę, proszek, płatki owsiane i cukier wymieszać, dodać masło, rozrobić tak jak na kruche ciasto.
Połowę ciasta rozłożyć na dnie blaszki, na to ułożyć pokrojone banany.
Przysypać resztą ciasta i dropsami czekoladowymi, dobrze docisnąć.
Piec w temperaturze 160 °C z termoobiegiem (180 °C grzanie góra-dół) przez około 30 min. Zostawić do wystudzenia na blaszce, pokroić na batoniki wedle uznania – mnie wyszło 18 batoników.