Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasola po włosku

Fasola po włosku

Autor:

Przepisów i artykułów: 800 Ocena: 16537

Dodano:

Odsłon: 802

Po Świętach proponuję bezmięsną potrawę! Wiadomo, ze fasola najlepsza jest po bretońsku ale ta lekka wersja też jest smaczna.
Reklama
Reklama
Fasola po włosku

Przygotowanie

  1. Fasolę namoczyłam na noc- około 20 dag. Ugotowałam ją do miękkości. ta była spora i zajęło to 1,5 h.
    Selera pokroiłam w kawałeczki, cebulę w piórka a czosnek rozgniotłam nożem i poszatkowałam. Całość podsmażyłam na oliwie- bez pośpiechu.

  2. Pomidory nacięłam i zalałam wrzątkiem na 40s. Przy nacięciach skórka będzie się odchylać- oznaka, ze skórka jest dobrze sparzona. Jest też łatwiej ściągnąć taką skórkę nawet bez użycia noża.
    Pomidory obrałam posiekałam w kostkę i dodałam na patelnię. Smażyłam, aż pomidory lekko się rozpadną a warzywa nie będą już twarde.

  3. Dodałam fasolkę do sosu, podsmażałam jeszcze trochę aby smaki się przegryzły. Doprawiłam solą i odrobiną oregano.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 07 kwietnia Super danie,znów mamy podobne smaki,robiłam z podobnych składników zapiekankę:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 kwietnia Dobrze, że wczoraj tego nie czytałem, bo penie dziś byśmy robili, a tak to trzeba jeszcze zjeść reszki ze świątecznego stołu ;)
Fajne żarełko i dobrze, że bez mięcha, bo ile można :D
Odpowiedzi: 16 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ErJot 06 kwietnia Apetyczny pomysł na fasolę, którą uwielbiam w chyba każdym wydaniu:) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dariusz-D 06 kwietnia Super!
Ja używam fasoli z puszki , bo fajnie ugotowana , a zalewa fajnie zagęszcza potrawa :-)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń