Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po Świętach proponuję bezmięsną potrawę! Wiadomo, ze fasola najlepsza jest po bretońsku ale ta lekka wersja też jest smaczna.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18150
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6770
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 18150
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6770
Składniki
Fasolę namoczyłam na noc- około 20 dag. Ugotowałam ją do miękkości. ta była spora i zajęło to 1,5 h. Selera pokroiłam w kawałeczki, cebulę w piórka a czosnek rozgniotłam nożem i poszatkowałam. Całość podsmażyłam na oliwie- bez pośpiechu.
Pomidory nacięłam i zalałam wrzątkiem na 40s. Przy nacięciach skórka będzie się odchylać- oznaka, ze skórka jest dobrze sparzona. Jest też łatwiej ściągnąć taką skórkę nawet bez użycia noża. Pomidory obrałam posiekałam w kostkę i dodałam na patelnię. Smażyłam, aż pomidory lekko się rozpadną a warzywa nie będą już twarde.
Dodałam fasolkę do sosu, podsmażałam jeszcze trochę aby smaki się przegryzły. Doprawiłam solą i odrobiną oregano.
Smacznego :)