Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po Świętach proponuję bezmięsną potrawę! Wiadomo, ze fasola najlepsza jest po bretońsku ale ta lekka wersja też jest smaczna.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 448
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 36
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5688
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 967
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38145
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 448
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 36
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5688
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 967
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38145
Składniki
Fasolę namoczyłam na noc- około 20 dag. Ugotowałam ją do miękkości. ta była spora i zajęło to 1,5 h. Selera pokroiłam w kawałeczki, cebulę w piórka a czosnek rozgniotłam nożem i poszatkowałam. Całość podsmażyłam na oliwie- bez pośpiechu.
Pomidory nacięłam i zalałam wrzątkiem na 40s. Przy nacięciach skórka będzie się odchylać- oznaka, ze skórka jest dobrze sparzona. Jest też łatwiej ściągnąć taką skórkę nawet bez użycia noża. Pomidory obrałam posiekałam w kostkę i dodałam na patelnię. Smażyłam, aż pomidory lekko się rozpadną a warzywa nie będą już twarde.
Dodałam fasolkę do sosu, podsmażałam jeszcze trochę aby smaki się przegryzły. Doprawiłam solą i odrobiną oregano.
Smacznego :)