Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po Świętach proponuję bezmięsną potrawę! Wiadomo, ze fasola najlepsza jest po bretońsku ale ta lekka wersja też jest smaczna.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1847
Polecam, pychota.
Odsłon: 609
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1847
Polecam, pychota.
Odsłon: 609
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Fasolę namoczyłam na noc- około 20 dag. Ugotowałam ją do miękkości. ta była spora i zajęło to 1,5 h. Selera pokroiłam w kawałeczki, cebulę w piórka a czosnek rozgniotłam nożem i poszatkowałam. Całość podsmażyłam na oliwie- bez pośpiechu.
Pomidory nacięłam i zalałam wrzątkiem na 40s. Przy nacięciach skórka będzie się odchylać- oznaka, ze skórka jest dobrze sparzona. Jest też łatwiej ściągnąć taką skórkę nawet bez użycia noża. Pomidory obrałam posiekałam w kostkę i dodałam na patelnię. Smażyłam, aż pomidory lekko się rozpadną a warzywa nie będą już twarde.
Dodałam fasolkę do sosu, podsmażałam jeszcze trochę aby smaki się przegryzły. Doprawiłam solą i odrobiną oregano.
Smacznego :)