Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijne dania słyną z prostoty. Tak jest również w przypadku fasoli wigilijnej. Wystarczy ją namoczyć, ugotować i podsmażyć na maśle z suszonymi śliwkami i żurawiną. Do tego aromatyczne przyprawy korzenne, odrobina miodu i gotowe!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21650
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 19
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 15
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21650
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Fasolę przesyp do miski i zalej sporą ilością zimnej wody. Odstaw na całą noc do namoczenia.
Na drugi dzień namoczoną fasolę przepłucz, przesyp do garnka, zalej trzema szklankami wody, dodaj szczyptę soli i gotuj do miękkości przez około 2 godziny. Ugotowaną, miękką fasolę odcedź.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki masła, dodaj ugotowaną fasolę, pokrojone, suszone śliwki, suszoną żurawinę, miód i przyprawy. Całość podlej odrobiną wody. Podsmażaj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Fasolę serwuj na ciepło na wigilijnym stole.