Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijne dania słyną z prostoty. Tak jest również w przypadku fasoli wigilijnej. Wystarczy ją namoczyć, ugotować i podsmażyć na maśle z suszonymi śliwkami i żurawiną. Do tego aromatyczne przyprawy korzenne, odrobina miodu i gotowe!
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 448
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 98
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 107
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 54
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 4445
Przepisy siostry Anastazji od lat cieszą się sporym zainteresowaniem. Nic dzi...
Odsłon: 448
Przepyszny deser możesz przygotować z połączenia białk jaj i pistacji. Pistac...
Odsłon: 98
Trawnicka lemieszka to tradycyjne danie z Lubelszczyzny, popularne zwłaszcza...
Odsłon: 107
Burgery z szarpana wieprzowiną zachwyciły mnie smakiem są pyszne,sycące i gwa...
Odsłon: 54
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 4445
Składniki
Fasolę przesyp do miski i zalej sporą ilością zimnej wody. Odstaw na całą noc do namoczenia.
Na drugi dzień namoczoną fasolę przepłucz, przesyp do garnka, zalej trzema szklankami wody, dodaj szczyptę soli i gotuj do miękkości przez około 2 godziny. Ugotowaną, miękką fasolę odcedź.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki masła, dodaj ugotowaną fasolę, pokrojone, suszone śliwki, suszoną żurawinę, miód i przyprawy. Całość podlej odrobiną wody. Podsmażaj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Fasolę serwuj na ciepło na wigilijnym stole.