Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wigilijne dania słyną z prostoty. Tak jest również w przypadku fasoli wigilijnej. Wystarczy ją namoczyć, ugotować i podsmażyć na maśle z suszonymi śliwkami i żurawiną. Do tego aromatyczne przyprawy korzenne, odrobina miodu i gotowe!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 847
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5820
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9643
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 847
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5820
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9643
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 294
Składniki
Fasolę przesyp do miski i zalej sporą ilością zimnej wody. Odstaw na całą noc do namoczenia.
Na drugi dzień namoczoną fasolę przepłucz, przesyp do garnka, zalej trzema szklankami wody, dodaj szczyptę soli i gotuj do miękkości przez około 2 godziny. Ugotowaną, miękką fasolę odcedź.
Na patelni rozgrzej dwie łyżki masła, dodaj ugotowaną fasolę, pokrojone, suszone śliwki, suszoną żurawinę, miód i przyprawy. Całość podlej odrobiną wody. Podsmażaj na wolnym ogniu przez około 10 minut.
Fasolę serwuj na ciepło na wigilijnym stole.