Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasolka dobra na każdą porę roku.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
W dużym garnku (ok. 5 l) podsmażamy drobno pokrojoną kiełbasę i boczek. Smażymy wszystko 10 min.
Zalewamy mięso rosołem lub wywarem, dodajemy pomidory z puszki, majeranek, sól i pieprz. Gotujemy 15 min.
Wsypujemy fasolkę i gotujemy (ok 15 min) przyprawiając jak kto lubi, na ostro lub delikatnie.
Podawać należy jak kto lubi: z chlebem, ziemniakami lub makaronem :) Smacznego.