Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to w sobotę nie chce się nic robić a tym bardziej jak świeci tak pięknie słoneczko. Ale dziś zrobiłam fasolkę po bretońsku która jest gotowa w zaledwie 15 minut. Mam nadzieję że spodoba wam się przepis i chętnie skorzystacie. Taka fasolka to dobre rozwiązanie dla zapracowanych.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 70
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 401
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 96
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7838
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 70
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 401
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 96
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7838
Składniki
Do garnka wlać olej, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę dowolną i chwilę ją podsmażyć mieszając aby się nie przypaliła do dna garnka. Następnie wlać gotowaną wodę i dodać suszone warzywa oraz przyprawę z solą ( nie przesadzić przyprawą bo sól również jest w kiełbasie ), chwilkę pogotować.
Jak już kiełbasa z warzywami chwilę się pogotowała wsypać fasolę ( odlewając z niej wcześniej zalewę ), wsypać również majeranek, wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu dodać keczup ( jeśli ktoś lubi na ostro to można dodać keczup pikantny ). Fasolka miała być z koncentratem pomidorowym ale że akurat nie miałam w domu dałam keczup i nie żałuję tej kombinacji.
Fasolkę z keczupem wymieszać i zagotować dodając pod koniec gotowania cukier, ziela angielskie oraz liście laurowe. Całość jeszcze chwilkę zagotować do pojawienia się ładnego koloru od keczupu oraz zabarwienia nim fasolki. Smak takiej fasolki jest słodko - kwaśny jak dla mojej rodziny rewelacja.
Taką fasolkę po bretońsku można podać z chlebem lub bułką. Zależy kto jak lubi, my lubimy bardzo aby w fasolce była zalewa właśnie taka jak u mnie na zdjęciach i zaznaczam to nie jest zupa.