Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to w sobotę nie chce się nic robić a tym bardziej jak świeci tak pięknie słoneczko. Ale dziś zrobiłam fasolkę po bretońsku która jest gotowa w zaledwie 15 minut. Mam nadzieję że spodoba wam się przepis i chętnie skorzystacie. Taka fasolka to dobre rozwiązanie dla zapracowanych.
Do garnka wlać olej, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę dowolną i chwilę ją podsmażyć mieszając aby się nie przypaliła do dna garnka. Następnie wlać gotowaną wodę i dodać suszone warzywa oraz przyprawę z solą ( nie przesadzić przyprawą bo sól również jest w kiełbasie ), chwilkę pogotować.
Jak już kiełbasa z warzywami chwilę się pogotowała wsypać fasolę ( odlewając z niej wcześniej zalewę ), wsypać również majeranek, wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu dodać keczup ( jeśli ktoś lubi na ostro to można dodać keczup pikantny ). Fasolka miała być z koncentratem pomidorowym ale że akurat nie miałam w domu dałam keczup i nie żałuję tej kombinacji.
Fasolkę z keczupem wymieszać i zagotować dodając pod koniec gotowania cukier, ziela angielskie oraz liście laurowe. Całość jeszcze chwilkę zagotować do pojawienia się ładnego koloru od keczupu oraz zabarwienia nim fasolki. Smak takiej fasolki jest słodko - kwaśny jak dla mojej rodziny rewelacja.
Taką fasolkę po bretońsku można podać z chlebem lub bułką. Zależy kto jak lubi, my lubimy bardzo aby w fasolce była zalewa właśnie taka jak u mnie na zdjęciach i zaznaczam to nie jest zupa.
Obiad z serii: szybki, smaczny plus porzadki w lodówce. Makaron z sosem na b...
Odsłon: 10600
Postanowiłam wypróbować przepis Ani Starmach na leniwe ze słodką bułką tartą....
Odsłon: 23976
Bardzo lubię ptasie mleczko, w sumie to mój najlepszy słodki dodatek do herba...
Odsłon: 1062
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 120
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 44
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 93
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 190
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 120
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 44
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 93
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 190
Składniki
Do garnka wlać olej, dodać pokrojoną w plastry kiełbasę dowolną i chwilę ją podsmażyć mieszając aby się nie przypaliła do dna garnka. Następnie wlać gotowaną wodę i dodać suszone warzywa oraz przyprawę z solą ( nie przesadzić przyprawą bo sól również jest w kiełbasie ), chwilkę pogotować.
Jak już kiełbasa z warzywami chwilę się pogotowała wsypać fasolę ( odlewając z niej wcześniej zalewę ), wsypać również majeranek, wymieszać i zagotować. Po zagotowaniu dodać keczup ( jeśli ktoś lubi na ostro to można dodać keczup pikantny ). Fasolka miała być z koncentratem pomidorowym ale że akurat nie miałam w domu dałam keczup i nie żałuję tej kombinacji.
Fasolkę z keczupem wymieszać i zagotować dodając pod koniec gotowania cukier, ziela angielskie oraz liście laurowe. Całość jeszcze chwilkę zagotować do pojawienia się ładnego koloru od keczupu oraz zabarwienia nim fasolki. Smak takiej fasolki jest słodko - kwaśny jak dla mojej rodziny rewelacja.
Taką fasolkę po bretońsku można podać z chlebem lub bułką. Zależy kto jak lubi, my lubimy bardzo aby w fasolce była zalewa właśnie taka jak u mnie na zdjęciach i zaznaczam to nie jest zupa.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Fit tortilla z tuńczykiem
Przekąski
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Przekąski
Langosz
Przekąski
Pizza z pieczarkami.
Fit tortilla z tuńczykiem
Zdrowy i lekki lunch
Odsłon: 60
Sałatka buraczana z kaszą i sosem czosnkowym
Smaczna przekąska dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 55