Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja uwielbiana fasolka szparagowa w innej szacie. Przepis ma źródło : Na węgierskim stole .Pysznie i domowo
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414735
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414735
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2390
Składniki
Umytą i oczyszczoną fasolkę pokroiłem na równe 2-3 cm kawałki. Ugotowałem w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłem na drobno i zeszkliłem na smalcu. Oprószyłem mąką i zrumieniłem na złoto. Zdjąłem z ognia , dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekana natkę pietruszki. Dodałem szczyptę papryki. Rozprowadziłem zimna wodą i połączyłem z ugotowana fasolką . Zabieliłem śmietaną , dodałem łyżkę cukru z octem . Doprowadziłem do wrzenia . Posypałem słodka papryką .