Do góry

Przekąski Przepis na:

Fasolka szparagowa na sposób węgierski

Fasolka  szparagowa na sposób węgierski

Autor:

Przepisów i artykułów: 871 Ocena: 16728

Dodano:

Odsłon: 7057

Moja uwielbiana fasolka szparagowa w innej szacie. Przepis ma źródło : Na węgierskim stole .Pysznie i domowo

Składniki

  • 80 dag fasolki szparagowej
  • 10 dag smalcu
  • 1 łyżka mąki
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 1 łyżka śmietany
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • ocet
  • 1 płaska łyżka cukru
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą i oczyszczoną fasolkę pokroiłem na równe 2-3 cm kawałki. Ugotowałem w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłem na drobno i zeszkliłem na smalcu. Oprószyłem mąką i zrumieniłem na złoto. Zdjąłem z ognia , dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekana natkę pietruszki. Dodałem szczyptę papryki. Rozprowadziłem zimna wodą i połączyłem z ugotowana fasolką . Zabieliłem śmietaną , dodałem łyżkę cukru z octem . Doprowadziłem do wrzenia . Posypałem słodka papryką .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 06 października 2014 W ten sposób przyrządzona fasolka musi smakować wyśmienicie:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 24 lipca 2014 Wyśmienita, sycąca, na smalczyku... Pycha! :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lidka5x5 23 lipca 2014 Ja i o tej godzinie mogę jeść fasolkę.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń