Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po świątecznym obżarstwie zdecydowałam się na lżejszy obiad, który może być też pyszną przekąską. Faszerowana, pieczona papryka jest wprost idealnym daniem, które: syci a nie zapycha, smakuje a nie dodaje zbędnych kalorii. I ten farsz z dodatkiem sera feta – pychota!
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2924
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 301
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 2924
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 18
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 143
Składniki
Paprykę myjemy, kroimy na pół i usuwamy część nasienną. Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę i wrzucamy na chwilkę na rozgrzaną patelnię z 1 łyżką oliwy. Po minucie dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili patelnię zdejmujemy z ognia.
Szpinak myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Do miski wrzucamy szpinak, lekko zeszkloną cebulę, kukurydzę, rozdrobniony ser feta, siekane migdały i ziarna słonecznika. Dodajemy sól i pieprz. Mieszamy składniki, a następnie farszem napełniamy po łówki papryki.
Wierzch możemy posypać odrobiną startego parmezanu albo sera gouda (nie użyłam tym razem sera, ale polecam). Blaszkę z papryką wkładamy do rozgrzanego piekarnika (200 stopni C) na około 10 minut. Faszerowana papryka doskonale smakuje z kurczakiem z grilla lub innym drobiem. Smacznego!