Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa potrawa sezonowa. :)
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 256
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2777
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3547
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28846
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 256
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 2777
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1838
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3547
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 28846
Składniki
Bakłazany umyć, przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć. Wydrążony miąższ pokroić w kostkę, posolić. Posolić także wydrążone bakłażany (sól usuwa goryczkę).
Następnie podsmażyć mięso, dodać posiekana cebulkę, a gdy sie zeszkli, miąższ bakłażana, wcześniej dokładnie wypłukany z soli, następnie pokrojoną w kostke papryke i pomidory (oczywiście bez skórki). Przyprawić wg uznania, dodać posiekana zieleninę.
Dokładnie wypłukać wydrążone bakłażany. Faszerować, obłożyć serem i zapiekać ok 20 - 30 minut, w zależności od wielkości i grubości (trochę miąższu zostawiamy) bakłażanów. Smacznego!