Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa potrawa sezonowa. :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1326
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 237
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1326
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 237
Składniki
Bakłazany umyć, przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć. Wydrążony miąższ pokroić w kostkę, posolić. Posolić także wydrążone bakłażany (sól usuwa goryczkę).
Następnie podsmażyć mięso, dodać posiekana cebulkę, a gdy sie zeszkli, miąższ bakłażana, wcześniej dokładnie wypłukany z soli, następnie pokrojoną w kostke papryke i pomidory (oczywiście bez skórki). Przyprawić wg uznania, dodać posiekana zieleninę.
Dokładnie wypłukać wydrążone bakłażany. Faszerować, obłożyć serem i zapiekać ok 20 - 30 minut, w zależności od wielkości i grubości (trochę miąższu zostawiamy) bakłażanów. Smacznego!