Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa potrawa sezonowa. :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 310
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3688
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1266
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 310
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11122
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3688
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1266
Składniki
Bakłazany umyć, przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć. Wydrążony miąższ pokroić w kostkę, posolić. Posolić także wydrążone bakłażany (sól usuwa goryczkę).
Następnie podsmażyć mięso, dodać posiekana cebulkę, a gdy sie zeszkli, miąższ bakłażana, wcześniej dokładnie wypłukany z soli, następnie pokrojoną w kostke papryke i pomidory (oczywiście bez skórki). Przyprawić wg uznania, dodać posiekana zieleninę.
Dokładnie wypłukać wydrążone bakłażany. Faszerować, obłożyć serem i zapiekać ok 20 - 30 minut, w zależności od wielkości i grubości (trochę miąższu zostawiamy) bakłażanów. Smacznego!