Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka zawsze smakują. Obojętnie na jaką okazję są zdrowe, szybkie do wykonania i smaczne. Nigdy nie zostają, a z odpowiednim farszem zawsze znikają.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15024
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44990
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 778
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22674
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15024
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4783
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44990
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 675
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 778
Składniki
Pasta twarogowa ze szczypiorkiem: Ser mielimy lub gnieciemy dokładnie widelcem, otrzymaną masę mieszamy z masłem, dodając słodkie mleko ( śmietanę lub joghurt), cebulę i szczypiorek drobno pokrojony oraz sól. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Ugotowane jajka na twardo studzimy, kroimy na połowę i ostrożnie wyjmujemy połówki żółtek. W to miejsce nakładamy z górką pastę twarogową. Posypujemy szczypiorkiem i odrobiną pieprzu.
Pasta jajeczna z żółtek i majonezu: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Obrane przekrajamy w połowie i ostrożnie wyciągamy z białek żółtka. Żółtka rozcieramy z dodatkiem majonezu i przypraw, dosmaczamy. W wgłębienia białek nakładamy powstałą masę. Dekorujemy szczypiorkiem, papryką lub koperkiem. Uwagi: Pastę jajeczną z żółtek i majonezu można używać jako podsawę do robienia różnego rodzaju past z różnymi składnikami. Np.: z szynką, z farszem parówkowym, ze śledziem, sardynkami itp. Kreatywność wykonania składu pasty należy do każdego z osobna.