Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane jajka zawsze smakują. Obojętnie na jaką okazję są zdrowe, szybkie do wykonania i smaczne. Nigdy nie zostają, a z odpowiednim farszem zawsze znikają.
Polecam.
Odsłon: 261
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 105
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5919
Polecam.
Odsłon: 261
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 105
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5919
Składniki
Pasta twarogowa ze szczypiorkiem: Ser mielimy lub gnieciemy dokładnie widelcem, otrzymaną masę mieszamy z masłem, dodając słodkie mleko ( śmietanę lub joghurt), cebulę i szczypiorek drobno pokrojony oraz sól. Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Ugotowane jajka na twardo studzimy, kroimy na połowę i ostrożnie wyjmujemy połówki żółtek. W to miejsce nakładamy z górką pastę twarogową. Posypujemy szczypiorkiem i odrobiną pieprzu.
Pasta jajeczna z żółtek i majonezu: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Obrane przekrajamy w połowie i ostrożnie wyciągamy z białek żółtka. Żółtka rozcieramy z dodatkiem majonezu i przypraw, dosmaczamy. W wgłębienia białek nakładamy powstałą masę. Dekorujemy szczypiorkiem, papryką lub koperkiem. Uwagi: Pastę jajeczną z żółtek i majonezu można używać jako podsawę do robienia różnego rodzaju past z różnymi składnikami. Np.: z szynką, z farszem parówkowym, ze śledziem, sardynkami itp. Kreatywność wykonania składu pasty należy do każdego z osobna.