Do góry

Przekąski Przepis na:

Faszerowane pieczarki mięsem z indyka.

Faszerowane pieczarki mięsem z indyka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 800 Ocena: 15307

Dodano:

Odsłon: 2217

Przekąska albo danie główne podane do ziemniaków.

Składniki

  • Pieczarki kapelusze około 60 dkg
  • Mięso mielone z indyka 50dkg
  • Cebula
  • kurkuma 1 łyżeczka
  • pieprz do smaku
  • Ketchup pikantny 2 łyżki
  • sól do smaku
  • ser żółty 25-30dkg
  • papryka słodka 1 łyżeczka
  • masło 1 łyżka
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na łyżce masła.Dodać mięso,mieszając by nie zrobiły się grudy podsmażać.Doprawić do smaku,na koniec dać 2 łyżki ketchupu.Wystudzonym farszem napełniać ciasno kapelusze pieczarek.Układać na blaszce wyścielonej papierem.
    Na wierzch położyć plasterki sera żółtego.
    Piec w 190st do rozpuszczenia sera.
    Upieczone udekorować kleksem ketchupu.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń