Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobrze smakują na ciepło, ale też mogą być później jako przekąska
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 96
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 75
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Do miski wlej olej i wymieszaj go ze słodką papryką. Opcjonalnie możesz dodać ostrą paprykę lub chilli, jeśli lubisz wyraziste smaki. Powstałą mieszanką posmaruj kapelusze pieczarek, najlepiej przy użyciu pędzelka. Mozzarellę pokrój w drobną kostkę, dodaj do niej pokrojony pomidor oraz posiekany szczypiorek. Dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Pieczarki umieść w koszyku air fryera, kapeluszami do góry. Piecz w temperaturze 180°C przez około 5 minut. Wyjmij pieczarki, odwróć je i wypełnij przygotowaną sałatką z mozzarelli, pomidora i szczypiorku. Włóż pieczarki z powrotem do air fryera i piecz przez kolejne 5-7 minut, aż ser delikatnie się roztopi. Gotowe pieczarki przełóż na talerz.