Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane pomidory doskonale nadają się na karnawałową imprezę. Idealnie pasują z bagietką z oliwą i rozmarynem.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Pomidory umyj, odetnij ich górną część, usuń miąższ. Wnętrze osusz papierowym ręcznikiem i oprósz pieprzem. Obierz ogórka i cebulę, dodaj połówki włoskich orzechów i wszystko drobno posiekaj. Awokado umyj, obierz ze skórki, a miąższ rozdrobnij widelcem.
Jedną sparzoną połówkę cytryny, razem ze skórką, pokrój na małe cząstki.
Do twarożku dodaj ogórek, cebulę, awokado, orzechy, sok z cytryny, przypraw pieprzem, chili i dokładnie wymieszaj.
Masą napełnij wydrążone pomidory.