Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smacznie nafaszerowane pomidory. Pomidory ślicznie prezentują się na stole podczas różnych okazji. Tak podane pomidory zachwycą gości, a farsz w pomidorach zadowoli niejedno podniebienie.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Składniki
Średniej wielkości pomidory dokładnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie odciąć ostrym nożem wierzch pomidorów czyli kapelusik. Kapelusiki odłożyć na bok. Z pomidorów łyżeczką wydrążyć ostrożnie miąższ, uważając aby nie uszkodzić pomidorów. Obraną marchewkę zetrzeć na średniej grubości tarce, dodać pokrojony drobniutko czosnek, posiekane orzechy włoskie, posiekaną natkę pietruszki. Wszystkie składniki przełożyć do miski i razem dokładnie wymieszać. Na koniec dodać miąższ z pomidorów doprawić cukrem, pieprzem oraz solą do smaku. Dodać majonez połączony ze śmietaną ( gęstą), ponownie wymieszać. Takim farszem napełniać wydrążone pomidory. Na górę farszu ułożyć kapelusik czyli ścięte góry pomidorów.