Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na smaczną przekąskę.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8011
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8011
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 290
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 107
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2174
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 691
Składniki
Wykonanie: Fileta dokładnie osuszyć, posypać do smaku solą, pieprz, i czosnkiem granulowanym i odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na godzinę. Między czasie paprykę, cebulę oczyścić i pokroić w słupki, zaś szynkę, ogórki konserwowe, pokroić w paski. Fileta faszerować przygotowanymi produktami i spiąć patyczkiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć różyczki na stojąco, pokropić sokiem z cytryny i na każdą położyć kosteczkę masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec góra, dół około 35 minut. Po upieczeniu przestudzić i podawać z oliwkami i rzodkiewką. Sum afrykański wspaniale łączy się ze smakiem oliwek i rzodkiewki. SMACZNEGO.