Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na smaczną przekąskę.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5791
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 277
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5791
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 277
Składniki
Wykonanie: Fileta dokładnie osuszyć, posypać do smaku solą, pieprz, i czosnkiem granulowanym i odłożyć w chłodne miejsce przynajmniej na godzinę. Między czasie paprykę, cebulę oczyścić i pokroić w słupki, zaś szynkę, ogórki konserwowe, pokroić w paski. Fileta faszerować przygotowanymi produktami i spiąć patyczkiem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć różyczki na stojąco, pokropić sokiem z cytryny i na każdą położyć kosteczkę masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec góra, dół około 35 minut. Po upieczeniu przestudzić i podawać z oliwkami i rzodkiewką. Sum afrykański wspaniale łączy się ze smakiem oliwek i rzodkiewki. SMACZNEGO.