Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2247
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 152
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 21
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2247
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 152
Składniki
Udziec umyć , posypać z obu stron wegetą i papryką oraz pieprzem i odstawić na godzinę, w tym czasie ugotować suszone grzybki i zmielić , kaszę gryczaną podgotować na pół miekko, cebulkę drobno posiekać i usmażyć na złoto - na margarynie. Do miseczki wsypać mięso mielone, grzybki, kaszę , dodać cebulkę i przyprawić wegetą magą i pieprzem, dokładnie wymieszać ( farsz ma być lekko nadsolony) , rozłożyć udziec , do środka dać farsz , zwinąć i uformować udko, spiąć wykałaczkami lub zeszyć nitką, donaczynia żaroodpornego wlać odrobinę oleju, wsypać liście i ziele , udko po wierzchu posypać przyprawą do kurczaka knorr , papryką .Wstawić na pół godziny do piekarnika pod przykryciem, potem wyjąć podlać odrobiną wody i piec jeszcze godzinę podlewając mięso od czasu do czasu sosem