Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1016
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1016
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104850
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 406
Składniki
Mąkę przesiać do dużej miski, zrobić wgłębienie w środku, wlać do niego rozmącone jajka, masło, sól, cukier oraz wodę z kwiatów pomarańczy. Z tych składników zagnieść gładkie ciasto, uformować z niego kulę. Zawinąć ciasto w folię i włożyć na 2-3 godziny do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość ok 5 mm. Kroić radełkiem na prostokąty. Każdy kawałek przeciąć w środku , następnie jeden koniec ciasta wetknąć w powstały otwór, żeby zrobić rodzaj węzła.
Olej rozgrzać, małym kawałkiem sprawdzić czy jest już gorący (powinien szybko się wynurzyć), jeżeli się wynurzy można smażyć. Po około minucie odwracać na druga stronę. Wyciągać łyżką cedzakową, gdy tylko usmażą się na złotobrązowo, i układać na papierowym ręczniku, żeby ociekły z tłuszczu. Na koniec posypać cukrem pudrem.