Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 152
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 54
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 152
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 54
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 84
Składniki
mąkę wsypać na stolnicę dodać sól, cukier następnie żółtka i spirytus lub ocet. Zagniatać ciasto, a w czasie zagniatania dodawać stopniowo śmietanę w miarę potrzeby. Gdy ciasto będzie już gotowe należy je bić wałkiem ok 10-15 minut. Ciasto podzielić na mniejsze kawałki i rozwałkowywać na cienkie placki, radełkiem kroić paski i przeplatać. Smażyć na rozgrzanym smalcu następnie odsączyć na ręczniku papierowym i posypywać cukrem pudrem. Smacznego