Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna alternatywa do zwykłego smażonego karpia no i bez ości!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4197
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416572
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4197
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416572
Składniki
Płat karpia nacina się co 2- 3 mm, widziałam też w sprzedaży gotowe nacięte płaty.
Kawałki oprósza się solą, pieprzem i mąką.
I smaży się w głębszym tłuszczu z obu stron do zrumienienia. Ości się rozpuszczą.
Smacznego :)