Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna alternatywa do zwykłego smażonego karpia no i bez ości!
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4408
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1110
Polecam.
Odsłon: 645
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4408
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1110
Polecam.
Odsłon: 645
Składniki
Płat karpia nacina się co 2- 3 mm, widziałam też w sprzedaży gotowe nacięte płaty.
Kawałki oprósza się solą, pieprzem i mąką.
I smaży się w głębszym tłuszczu z obu stron do zrumienienia. Ości się rozpuszczą.
Smacznego :)