Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chrust przygotowany na bazie makaronu z dipem z pieczonej papryki
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8424
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8424
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 513
Składniki
Przygotowujemy dip" Paprykę kroimy na mniejsze części. Wstawiamy paprykę wraz z czosnkiem na blasze do piekarnika nagrzanego do 180 st C na 30 minut. Kiedy skórka papryki stanie się czarna znaczy że jest gotowa (papryka w tym momencie zyskuje słodkawy smak).
Upieczoną paprykę przykrywamy folią aluminiową. Po kilku minutach ściągamy z papryki skórkę. Miąższ papryki wsadzamy do blendera wraz z 2 ząbkami czosnku. Dodajemy ser feta, suszone pomidory oraz oliwę z oliwek i blendujemy na gładką masę. Na sam koniec przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny wg potrzeby Przygotowujemy faworki makaronowe. Makaron gotujemy al dente w wodzie z solą i odrobiną papryki w proszku. Po ugotowaniu przelewamy makaron zimną wodą. Smażymy do momentu aż makaron będzie delikatnie złoty. Po usmażeniu posypujemy makaron płatkami chilli Podajemy ciepłe z dipem z pieczonej papryki