Do góry

Przekąski Przepis na:

Faworki z makaronu na ostro z dipem z pieczonej papryki

Faworki z makaronu na ostro z dipem z pieczonej papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 31

Dodano:

Odsłon: 356

chrust przygotowany na bazie makaronu z dipem z pieczonej papryki
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy dip"
    Paprykę kroimy na mniejsze części. Wstawiamy paprykę wraz z czosnkiem na blasze do piekarnika nagrzanego do 180 st C na 30 minut. Kiedy skórka papryki stanie się czarna znaczy że jest gotowa (papryka w tym momencie zyskuje słodkawy smak).

  2. Upieczoną paprykę przykrywamy folią aluminiową. Po kilku minutach ściągamy z papryki skórkę. Miąższ papryki wsadzamy do blendera wraz z 2 ząbkami czosnku. Dodajemy ser feta, suszone pomidory oraz oliwę z oliwek i blendujemy na gładką masę. Na sam koniec przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny wg potrzeby

    Przygotowujemy faworki makaronowe. Makaron gotujemy al dente w wodzie z solą i odrobiną papryki w proszku.
    Po ugotowaniu przelewamy makaron zimną wodą. Smażymy do momentu aż makaron będzie delikatnie złoty. Po usmażeniu posypujemy makaron płatkami chilli

    Podajemy ciepłe z dipem z pieczonej papryki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń