Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoność fety naprawdę podkreśla smak fig. Wraz z odrobiną miodu i tymianku tworzą harmonijne danie...
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 84
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 100
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40755
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 84
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 100
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40755
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Figi przekroić na pół, przełożyć na patelnię i smażyć przez 3 minuty.
Dodać miód i tymianek, smażyć kolejną minutę. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Fetę połamać na kawałki, ułożyć na talerze wraz z połówkami podsmażonych fig, posypać grubo posiekanymi orzechami. Podawać na ciepło.