Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słoność fety naprawdę podkreśla smak fig. Wraz z odrobiną miodu i tymianku tworzą harmonijne danie...
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 405
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 763
Składniki
Na patelni rozgrzać oliwę. Figi przekroić na pół, przełożyć na patelnię i smażyć przez 3 minuty.
Dodać miód i tymianek, smażyć kolejną minutę. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Fetę połamać na kawałki, ułożyć na talerze wraz z połówkami podsmażonych fig, posypać grubo posiekanymi orzechami. Podawać na ciepło.