Do góry

Przekąski Przepis na:

feta z figami i miodem

feta z figami i miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 347 Ocena: 2817

Dodano:

Odsłon: 1014

Słoność fety naprawdę podkreśla smak fig. Wraz z odrobiną miodu i tymianku tworzą harmonijne danie...

Składniki

  • świeże figi - 4 szt
  • feta - 125 g
  • miód - 2 łyżki
  • orzechy włoskie - 50 g
  • świeży tymianek - kilka gałązek
  • oliwa - 2 łyżki
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
feta z figami i miodem

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzać oliwę. Figi przekroić na pół, przełożyć na patelnię i smażyć przez 3 minuty.

  2. Dodać miód i tymianek, smażyć kolejną minutę. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem.

  3. Fetę połamać na kawałki, ułożyć na talerze wraz z połówkami podsmażonych fig, posypać grubo posiekanymi orzechami. Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń