Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-12-2021
Takie mięso doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, z przyjaciółmi. Mięso jest bardzo smaczne, soczyste i pachnące. Śliwki i morele są bardzo dobrym, wilgotnym dodatkiem, rozpływającym się w ustach.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 100
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 100
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Filet z indyka dokładnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Oprószyć solą i pozostawić w lodówce na ok. 20 min. Z ketchupu, majonezu, musztardy, powideł, dżemu morelowego zrobić miksturę. Filet z indyka zapakować do worka pieczeniowego i dodać miksturę. Mięso dokładnie pokryć miksturą masując woreczek po wierzchu. Dodać garść suszonych śliwek i garść suszonych moreli. Dokładnie zamknąć worek spinaczem, albo zawiązać. Umieścić w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60-70 min. Po upieczeniu wyjąć mięso i owoce z woreczka. Owoce dobrze namoczyły się w sosie i mięso nabrało aromatu. Ułożyć na półmisku. Kroić plastry. Zajadać. Smacznego.