Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, pyszna potrawa z charakterystycznym słodko-ostrym sosem.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10686
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3345
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10686
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3345
Składniki
Filety z kaczki umyć, osuszyć, skórkę naciąć w romby. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na pół godziny. Rozgrzaną patelnię posmarować olejem, filety obsmazyć na złoty kolor po 10-12 minut z kazdej strony. Zdjąć z patelni i szczelnie zawinąć w folię aluminiową. Odstawić w ciepłe miejsce na 10-15 minut.
Na patelnie na której smażyliśmy kaczkę wlać sok pomarańczowy, dodać miód i musztardę, intensywnie mieszać podgrzewając 1-2 minuty aż sos stanie się gęsty i aksamitny. Jeśli sos wydaje nam się za słodki możemy dolać piwa i podgrzewać tak długo, aż sos się zredukuje. Filety pokroić w cienkie plastry, polać przygotowanym, gorącym sosem.
Podawać z warzywami lub buraczkami.