Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, pyszna potrawa z charakterystycznym słodko-ostrym sosem.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231964
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1555
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231964
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
Filety z kaczki umyć, osuszyć, skórkę naciąć w romby. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na pół godziny. Rozgrzaną patelnię posmarować olejem, filety obsmazyć na złoty kolor po 10-12 minut z kazdej strony. Zdjąć z patelni i szczelnie zawinąć w folię aluminiową. Odstawić w ciepłe miejsce na 10-15 minut.
Na patelnie na której smażyliśmy kaczkę wlać sok pomarańczowy, dodać miód i musztardę, intensywnie mieszać podgrzewając 1-2 minuty aż sos stanie się gęsty i aksamitny. Jeśli sos wydaje nam się za słodki możemy dolać piwa i podgrzewać tak długo, aż sos się zredukuje. Filety pokroić w cienkie plastry, polać przygotowanym, gorącym sosem.
Podawać z warzywami lub buraczkami.