Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, pyszna potrawa z charakterystycznym słodko-ostrym sosem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12685
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1436
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13827
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5789
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12685
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1436
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13827
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5789
Składniki
Filety z kaczki umyć, osuszyć, skórkę naciąć w romby. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na pół godziny. Rozgrzaną patelnię posmarować olejem, filety obsmazyć na złoty kolor po 10-12 minut z kazdej strony. Zdjąć z patelni i szczelnie zawinąć w folię aluminiową. Odstawić w ciepłe miejsce na 10-15 minut.
Na patelnie na której smażyliśmy kaczkę wlać sok pomarańczowy, dodać miód i musztardę, intensywnie mieszać podgrzewając 1-2 minuty aż sos stanie się gęsty i aksamitny. Jeśli sos wydaje nam się za słodki możemy dolać piwa i podgrzewać tak długo, aż sos się zredukuje. Filety pokroić w cienkie plastry, polać przygotowanym, gorącym sosem.
Podawać z warzywami lub buraczkami.