Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty fit omlet bananowy, który przygotujecie bez użycia mąki i mleka. Wystarczą zaledwie 2 składniki - banany i jajka. Prościej już się nie da! Przepis doskonale sprawdzi się w diecie maluszków oraz osób dbających o zgrabną sylwetkę. Możecie podać je na śniadanie lub zapakować w pojemnik i zabrać ze sobą w drogę. W zestawieniu z jogurtem naturalnym i świeżymi owocami tworzy sycący, pełnowartościowy posiłek.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16721
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 414
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 487
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16721
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 414
Składniki
Banany rozgnieć widelcem lub zmiksuj blenderem.
Białka oddziel od żółtek. Żółtka dodaj do bananów. Białka ubij na sztywną pianę. Ubitą pianę z białek przełóż delikatnie do pozostałych składników. Ciasto na fit omlety bananowe wymieszaj delikatnie łyżką.
Na patelni rozgrzej kilka kropel oleju. Omlet smaż na średnim ogniu z dwóch stron na złoty kolor.