Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam flaki różnego pochodzenia i koniecznie z zasmażką,są bardziej syte.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 394
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 161
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 116
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 394
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 161
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 116
Składniki
Pierwszy raz flaki obgotować, odlać i odcedzić na durszlaku następnie do garnka wlać 2,5 litra wody dodać odcedzone flaki oraz marchew pokrojoną w drobną kostkę, gotować do miękkości flaków i marchwi.Gdy flaki są już wystarczająco miękkie dodać resztę składników z opisu, chwilę pogotować. Na patelnię wlać olej z opisu rozgrzać go, na gorący wsypać mąkę i ją zapalić na lekko brązowo, następnie rozrobić z wywarem od flaków aby nie było grudek, wlać do flaków, zagotować. Podawać z chlebem lub kto z czym lubi.