Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam flaki różnego pochodzenia i koniecznie z zasmażką,są bardziej syte.
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 612
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4370
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 612
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4370
Składniki
Pierwszy raz flaki obgotować, odlać i odcedzić na durszlaku następnie do garnka wlać 2,5 litra wody dodać odcedzone flaki oraz marchew pokrojoną w drobną kostkę, gotować do miękkości flaków i marchwi.Gdy flaki są już wystarczająco miękkie dodać resztę składników z opisu, chwilę pogotować. Na patelnię wlać olej z opisu rozgrzać go, na gorący wsypać mąkę i ją zapalić na lekko brązowo, następnie rozrobić z wywarem od flaków aby nie było grudek, wlać do flaków, zagotować. Podawać z chlebem lub kto z czym lubi.