Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam flaki różnego pochodzenia i koniecznie z zasmażką,są bardziej syte.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326381
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12070
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16806
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5475
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326381
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12070
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16806
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5475
Składniki
Pierwszy raz flaki obgotować, odlać i odcedzić na durszlaku następnie do garnka wlać 2,5 litra wody dodać odcedzone flaki oraz marchew pokrojoną w drobną kostkę, gotować do miękkości flaków i marchwi.Gdy flaki są już wystarczająco miękkie dodać resztę składników z opisu, chwilę pogotować. Na patelnię wlać olej z opisu rozgrzać go, na gorący wsypać mąkę i ją zapalić na lekko brązowo, następnie rozrobić z wywarem od flaków aby nie było grudek, wlać do flaków, zagotować. Podawać z chlebem lub kto z czym lubi.