Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam flaki różnego pochodzenia i koniecznie z zasmażką,są bardziej syte.
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 740
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 174
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 72
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 44
Po świętach gdzie królują postne potrawy, takie danie to coś przepysznego. Ch...
Odsłon: 740
Dzisiaj postanowiłam przygotować deserki z galaretek, ubitej śmietany z masca...
Odsłon: 174
Ciasto idealne na święta i karnawał. Zawiera w sobie najsmaczniejsze tradycyj...
Odsłon: 72
Moja wigilijna kapusta z grochem i grzybami. Prosta w przygotowaniu i smaczna...
Odsłon: 44
Składniki
Pierwszy raz flaki obgotować, odlać i odcedzić na durszlaku następnie do garnka wlać 2,5 litra wody dodać odcedzone flaki oraz marchew pokrojoną w drobną kostkę, gotować do miękkości flaków i marchwi.Gdy flaki są już wystarczająco miękkie dodać resztę składników z opisu, chwilę pogotować. Na patelnię wlać olej z opisu rozgrzać go, na gorący wsypać mąkę i ją zapalić na lekko brązowo, następnie rozrobić z wywarem od flaków aby nie było grudek, wlać do flaków, zagotować. Podawać z chlebem lub kto z czym lubi.