Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka z jajek w hiszpańskich kolorach.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1560
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 852
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1560
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 852
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Na oliwie szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę ,smażymy 10 min. Pomidory sparzamy ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do papryki razem z kukurydzą ,posiekaną natką ,doprawiamy solą i pieprzem cayenne. Smażymy 5 min. Przygotowane warzywa przekładamy do czterech małych naczyń żaroodpornych. W każdym ,przy pomocy łyżki ,robimy dołek ,rozsuwając na boki warzywa i wbijamy jajko. Całość zapiekamy 20-25 min. Podajemy na ciepło.