Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka z jajek w hiszpańskich kolorach.
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 668
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 89
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 295
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 668
Przepis na polewę jest bardzo prosty i łatwy , a polewa smaczna, łatwo się ni...
Odsłon: 89
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 295
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Na oliwie szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę ,smażymy 10 min. Pomidory sparzamy ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do papryki razem z kukurydzą ,posiekaną natką ,doprawiamy solą i pieprzem cayenne. Smażymy 5 min. Przygotowane warzywa przekładamy do czterech małych naczyń żaroodpornych. W każdym ,przy pomocy łyżki ,robimy dołek ,rozsuwając na boki warzywa i wbijamy jajko. Całość zapiekamy 20-25 min. Podajemy na ciepło.