Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka z jajek w hiszpańskich kolorach.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5752
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1205
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12385
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5213
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5752
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1205
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12385
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5213
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Na oliwie szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę ,smażymy 10 min. Pomidory sparzamy ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do papryki razem z kukurydzą ,posiekaną natką ,doprawiamy solą i pieprzem cayenne. Smażymy 5 min. Przygotowane warzywa przekładamy do czterech małych naczyń żaroodpornych. W każdym ,przy pomocy łyżki ,robimy dołek ,rozsuwając na boki warzywa i wbijamy jajko. Całość zapiekamy 20-25 min. Podajemy na ciepło.