Do góry

Przekąski Przepis na:

Flamenco eggs

Flamenco eggs

Autor:

Przepisów i artykułów: 2232 Ocena: 49275

Dodano:

Odsłon: 6266

Przystawka z jajek w hiszpańskich kolorach.

Składniki

  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 małe czerwone papryki
  • 4 pomidory
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz cayenne
  • 200 g kukurydzy
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Flamenco eggs

Przygotowanie


  1. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Na oliwie szklimy posiekaną cebulę i czosnek. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę ,smażymy 10 min. Pomidory sparzamy ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Dodajemy do papryki razem z kukurydzą ,posiekaną natką ,doprawiamy solą i pieprzem cayenne. Smażymy 5 min. Przygotowane warzywa przekładamy do czterech małych naczyń żaroodpornych. W każdym ,przy pomocy łyżki ,robimy dołek ,rozsuwając na boki warzywa i wbijamy jajko. Całość zapiekamy 20-25 min. Podajemy na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 czerwca 2015 Pomieszanie z poplątaniem: Niby hiszpańska mieszanina warzyw z jajkiem z meksykańskim pieprzem,w hiszpańskim (od Lidla) naczyniu i to wszystko pod hiszpańsko-angielską nazwą... Co z tego wynikło? Może to i nawet dobre... Warto wypróbować! Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

cook7 17 czerwca 2015 Bomba! To już kolejny Twój przepis w mojej kuchni. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 16 czerwca 2015 Świetna i bardzo oryginalna propozycja na jajka - pycha! :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń