Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i lekka tarta z brokułami, pomidorkami oraz serem Camembert na francuskim cieście.
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2410
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 506
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 57
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2410
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 506
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 850
Składniki
Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente na parze lub w lekko osolonej wodzie. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na maśle, posolić i odstawić. Formę do tarty natłuścić, oprószyć bułką tartą, a następnie wyłożyć ciastem. Dno nakłuć widelcem,a następnie podpiec w piekarniku przez ok. 10 min. Jajka roztrzepać z jogurtem, cebulą, czosnkiem oraz przyprawami. Na podpieczonym spodzie wyłożyć różyczki brokułów i kawałki sera. Zalać całość masą jajeczno-jogurtową. Na koniec ułożyć kawałki pomidorków pokrojonych w ćwiartki. Piec przez ok. 25 minut. Ostudzić.