Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad typu "coś z niczego "
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 760
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2055
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 760
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2055
Składniki
Skrzydełka z kurczaka, po ugotowaniu w rosole, obieramy z kości i skóry.
Na patelni, rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, i czosnek. Dodajemy pomidory i pokrojoną paprykę. Dusimy. Dodajemy do smaku sól,pieprz, chilli, paprykę ostrą.
Dodajemy obrane mięsko. Wszystko razem mieszamy.
Ciasto francuskie troszke rozwałkować, obcinamy dwa takie same prostokąty, na jednym kładziemy farsz tak aby zostawić 1cm wolnego brzegu, drugi prostokąt nacinamy na środku, przykrywamy pierwszy prostokąt i zlepiamy brzegi .
Tak przygotowany "pieróg" smarujemy jajkiem i wsadzamy do piekarnika na 15 min w 210 stopni celcjusza.
Z jednego ciasta wychodzą dwa takie pierogi, ale można robić wielkość i kształt dowolnie.
Przepis wziął mi się bo nie wiedziałam co zrobić z mięskiem z rosołu. Wyszło smacznie :)