Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad typu "coś z niczego "
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45690
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23154
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1501
Sałatka z awokado jest słodko-słona, działa orzeźwiająco, a w dodatku świetni...
Odsłon: 45690
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23154
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1501
Składniki
Skrzydełka z kurczaka, po ugotowaniu w rosole, obieramy z kości i skóry.
Na patelni, rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną cebulę, i czosnek. Dodajemy pomidory i pokrojoną paprykę. Dusimy. Dodajemy do smaku sól,pieprz, chilli, paprykę ostrą.
Dodajemy obrane mięsko. Wszystko razem mieszamy.
Ciasto francuskie troszke rozwałkować, obcinamy dwa takie same prostokąty, na jednym kładziemy farsz tak aby zostawić 1cm wolnego brzegu, drugi prostokąt nacinamy na środku, przykrywamy pierwszy prostokąt i zlepiamy brzegi .
Tak przygotowany "pieróg" smarujemy jajkiem i wsadzamy do piekarnika na 15 min w 210 stopni celcjusza.
Z jednego ciasta wychodzą dwa takie pierogi, ale można robić wielkość i kształt dowolnie.
Przepis wziął mi się bo nie wiedziałam co zrobić z mięskiem z rosołu. Wyszło smacznie :)